Főoldal / Blog / Étterem a közelben - melyiket válasszam?

Étterem a közelben - melyiket válasszam?

2022. 08. 24.

Mikor otthon ülve megéhezünk, vagy egy jó közös programot tervezünk a barátokkal, családdal, esetleg csak be szeretnénk valahova ülni megpihenni, akkor sokszor hangzik el a kérdés, hogy van étterem a közelben? Ilyenkor legtöbbször beírjuk az internetes böngészőbe, ahol több találat is érkezik. De vajon, honnan tudjuk, hogy melyik az az étterem, ami tényleg jó és hogy kerülhetjük el a későbbi csalódást? Cikkünkben bemutatjuk milyen szempintokra érdemes figyelni az étterem kiválasztása során, annak érdekében, hogy mindenki számára jó élmény lehessen a közös étkezés. 

Étterem a közelben - könnyű megközelíthetőség

Az étterem helyszíne, ha nem is a legfontosabb, de igenis fontos szempont. Itt természetesen nem arra gondolunk, hogy azt az éttermet válasszuk, ami a legközelebb van, hanem arra, hogy könnyen meg tudjuk közelíteni. Ezért nem árt, ha a kiválasztott étterem a város egy frekventált, jól megközelíthető helyén található, ami autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen célba vehető.
A Tisia Étterem Tiszaújváros szívében található, a Teleki Blanka utcai Tisia Hotel épületkomplexum részeként. Jó elhelyezkedésének köszönhetően nem csak a környék lakosai által preferált étterem, de remek választás azok számára is, akik a környék látványosságai miatt utaznak a városba. 

Hogyan válasszunk éttermet a közelben

Az étlap sokat elárul

Ha szeretnénk elmenni étterembe a közelbe, előtte mindenképp érdemes tájékozódni az étterem weboldalán. Már maga a honlap is sokat elárulhat a hely hangulatáról, de ha már ott vagyunk, mindenképp nézzük meg az étlapot. Természetesen ez a szempont objektív és nagyban függ az egyéni igényektől, mégis sokat elárulhat az étteremről. Fontos szempont lehet például, hogy mennyire aktualizált az étlap. A szezonnak megfelelő fogásokat találunk rajta? Hiszen a friss alapanyagok elengedhetetlenek egy jó étel esetében. 
Plusz pont lehet emellett, ha az étterem különleges itallappal is rendelkezik. A hazai, jó minőségi borok széles választéka szinte már elengedhetetlennek számít minden étterem részéről.
A Tisia Étterem étlapja olyan szezonális ételeket tartalmaz, amiknek az alapanyagait helyi termelőktől vásárolnak meg. A séf gondosan ügyel továbbá arra, hogy méltón képviselje a magyar konyha fogásait. Emellett természetesen a nemzetközi ételek is szerepet kapnak, így mindenki talál az ízlésének megfelelő fogást. Az ételérzékenyek számára pedig minden étel mellett fel van tüntetve az allergéneke tartalmazó összetételek, amely figyelembevétele mellett még különböző mentes fogások is várják speciális értenddel élőket. 
Az étterem vendégeinek valóban exkluzív élményben lehet részük a levestől, egészen a desszertig. 

Gyerekbarát étterem a közelben

Minden családos ember tudja, hogy gyerekekkel, főleg, ha kisebbekről van szó, nem egyszerű étterembe menni. A legtöbb helyen nem is szentelnek erre külön figyelmet. Ezért fontos, hogy a választás előtt tisztában legyünk azzal, hogy ha a gyerkőcökkel szeretnénk érkezni, alkalmas-e az adott helyszín felszereltsége a kisebb vendégek fogadására. 
A Tisia Étterem és a Hotel szolgáltatásai és egész területe is gyerekbarát. Az ételkínálatban a gyerekek kedvenc ételeiből válogatott, külön gyerek menü található. Emellett pedig gyerekszék biztosítja a legkisebbek számára is a kényelmes étkezést. 
Annak érdekében, hogy a család összes tagjának élvezetes élményt nyújtson egy étteremben tett látogatás, fontos, hogy a gyerekek se unatkozzanak. Ezért a Tisia épületében található játszóház gondoskodik arról, hogy a kisebbek és nagyobbak is biztonságos környezetben szórakozhassanak. Így garantáltan feledhetetlen élményt nyújthat mindenki számára az ott eltöltött idő. 

Tisia Étterem a közelben

Több mint egy étterem a közelben

Ha pedig valami igazán különlegesre vágyunk, akkor az már csak cseresznye lehet a hab tetején, ha a kiválasztott étterem, nem csak egy szép hely, ahol finom ételeket tudunk elfogyasztani, de esetleg külön bár résszel is rendelkezik, netán különteremmel, ahol egy kisebb vagy nagyobb társaság külön tud vonulni és meghitt hangulatban tudják eltölteni az estét. 
Ha a Tisia Éttermet választja, akkor sokkal nagyobb élményt kap, mint egy egyszerű étteremben. A luxus környezetben felszolgált különleges fogások már önmagukban is feledhetetlen élmény nyújtanak. Az étteremben található vip különterem pedig olyan kis társaságoknak nyújt lehetőséget az elvonulásra, akik a beszélgetésükben szeretnének elmélyedni, miközben elfogyasztják az ínycsiklandó fogásokat. 
Az épületkomplexumban található Spa részleg pedig olyan felfrissülést is kikapcsolódást nyújt minden betérő vendég számára, ami garantálja a teljes relaxációt. Ha tehát nem csak egy gyors étkezés erejéig keresünk helyszínt, mindenképp érdemes kipróbálni a szálloda komplexum többi szolgáltatását is, biztosan nem fogjuk megbánni. 

Amennyiben Ön is szeretné átélni a Tisia életérzést, foglaljon asztalt az alábbi telefonszámon!

Telefon: +36 49 741 741